<Torna a la pàgina inicial del blog

5 Curiositats sorprenents sobre la tonyina

Descobreix les característiques úniques d’aquest peix popular i nutritiu.

La tonyina és un peix que ha estat apreciat per la seva carn durant segles. Aquest peix és present a les aigües de tot el món, i és capturat per a l’ús alimentari i també per a la pesca esportiva. A continuació, es presenten algunes curiositats sobre la tonyina que potser no coneixies.

1. Pot nedar a gran velocitat

La tonyina és un dels peixos més ràpids del món. És capaç de nedar a velocitats de fins a 43 milles per hora (uns 70 km/hora), la qual cosa li permet atrapar la seva presa amb facilitat. Aquesta velocitat és possible gràcies a la forma hidrodinàmica del seu cos i a la seva musculatura poderosa.

2. Els japonesos són grans consumidors de tonyina

El Japó és un dels països on la tonyina és més valorada i consumida. Aquest peix forma part de la cultura japonesa i es fa servir per a fer plats tradicionals com el sushi i el sashimi. De fet, la demanda de tonyina és tan gran en aquest país que ha portat a la sobreexplotació de les poblacions de tonyina. La seva estima a la tonyina és tan gran que a Japó s’ha arribat a pagar 9.352,52€/Kg per una tonyina de 278Kg, resultant amb un preu total de 2,6 milions d’euros.

3. La tonyina té una vida llarga

La tonyina pot viure fins a 20 anys en estat salvatge, tot i que la seva vida útil és més curta quan es cria en captivitat. Aquesta longevitat fa que la tonyina sigui vulnerable a la sobrepesca, ja que triga molt de temps a arribar a la mida adulta.

4. Hi ha diferents tipus de tonyina

Hi ha diverses espècies de tonyina, cadascuna amb les seves característiques úniques. Les espècies més conegudes són la tonyina roja, la tonyina de ventre groc i la tonyina blava. La tonyina roja és la més apreciada per la seva carn, ja que és la més tendra i sucosa.

5. La Tonyina pot arribar a pesar centenars de Quilos

El pes de les tonyines pot variar en funció de l’espècie, l’edat i el sexe. La tonyina més gran és la tonyina roja, que pot arribar a pesar fins a 700 kg. La tonyina blava, una altra espècie popular, pot pesar fins a uns 250 kg. No obstant, les tonyines més comunes que es comercialitzen per a l’ús alimentari solen tenir un pes entre 30 i 60 kg.

En resum, la tonyina és un peix fascinant que és valorat per la seva carn i la seva velocitat en nedar. Tot i que hi ha diverses espècies de tonyina, la tonyina roja és la més apreciada pel seu sabor. No obstant, és important tenir en compte que la sobrepesca i la contaminació poden afectar les poblacions de tonyina i posar en perill la seva supervivència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *